O viata de om… intre cer si pamant

Paste Dukan March 30, 2013

Filed under: Dukan — mercuryanna @ 4:14 pm
Tags: , , , , , , ,

Si iata ca a venit vremea sa experimentez ceva mai putin popular in randul miscarii Dukan – pastele. Pentru ca explicatiile referitoare la pastele shirataki nu m-au convins sa le cumpar, m-am gandit sa incerc totusi sa-mi fac eu paste. Dupa un pic de studiu online si cateva combinatii, adaptari si decizii, va prezint mandra rezultatul primei incercari. Nu sunt perfecte, mi-a jucat si cuptorul feste dar cu siguranta sunt perfectibile.

Pastele pot fi consumate incepand cu croaziera. Cantitatea este pentru 2 portii sau 2 persoane! Contin un tolerat – amidon!

2013-03-30 14.50.10 2013-03-30 14.49.53

 

 

 

 

 

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ingrediente:

- 2 oua

- 4 linguri tarate ovaz

- 2 linguri amidon

- putina sare

Preparare:

Am macinat foarte foarte fin taratele de ovaz si le-am pus intr-un bol impreuna cu amidonul. Am batut ouale cu sarea  intr-un al bol (cu furculita) si le-am turnat peste prafuri amestecand bine compozitia care ar trebui sa fie cremoasa, sa curga, dar nu chiar lichida. Eu am turnat ouale batute cu grija in eventualitatea in care n-ar fi fost nevoie de tot. Am lasat maglavaisul sa stea 10-15 minute timp in care am pornit cuptorul la foc mic si mi-am dat silinta sa echilibrez aragazul. Nu prea mi-a iesit, mai este de munca acolo, dar una peste alta, am reusit s-o scot la capat. Da, este important sa fie echilibrat cuptorul pentru ca “aluatul” de paste sa aibe o grosime uniforma, cat de subtire se poate.

Am turnat compozitia intr-o tava de silicon de aproximativ 20/30 cm, am pus-o intr-o tava de cuptor metalica pentru a o putea manevra mai usor si am dat la cuptor cca 5-10 minute (depinde de cuptor). Urmariti aluatul pana se coace fara a prinde culoare de copt, scoateti foaia, lasati sa se raceasca putin, taiati sub ce forme vreti voi si lasati bucatelele la uscat pe o tava pana dati o oala cu apa si putina sare in clocot. Eu am taiat sub forma de tagliatelle (taitei lati) cu cutitul rotund de taiat pizza.

Nu stiu daca este neaparat necesar pasul asta, dar mie mi s-au parut prea uscate la scoaterea din cuptor asa ca am adaptat in continuare :). Cand clocoteste oala, dam focul pe mic si punem pastele la oparit putin. Eu le-am lasat cateva minute, pana au facut putina spuma alba deasupra… stiu ca asa fac taiteii cand fierb :D, dupa care am oprit focul, am scos pastele la scurs intr-o strecuratoare si am purces la a va prezenta si voua realizarea mea.

Se pot servi cu sos de branzica si usturoi, sos de ciuperci sau sos rosu cu carne tocata. Pofta buna!

 

2 Responses to “Paste Dukan”

  1. Pastele sunt una dintre mâncărurile mele preferate. Din cauza lor și nevoia de a începe dieta, presupun :(. Mulțumesc pentru rețetă, au ieșit foarte bune.


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,512 other followers