O viata de om… intre cer si pamant

Din cand in cand… din gand in gand October 17, 2009

Filed under: De suflet — mercuryanna @ 1:47 am
Tags: , , , ,

Din cand in cand, ma gandesc la cursul vietii mele… Stau si meditez la ce reusite am avut, la ce esecuri am trait, la bunele si relele ce-mi alcatuiesc existenta. Ma gandesc la ce-ar fi insemnat viata mea fara acel punct de pornire, fara acel impuls care m-a invatat sa deschid ochii si sa privesc lumea prin alte lentile.

Am invatat ca lumea e frumoasa asa cum e, ca lucrurile bune vin atunci cand te astepti mai putin si ca necazurile te lovesc atunci cand iti e lumea mai draga. Am invatat ca nu te poti bucura singur de o reusita si ca problemele se rezolva mai usor atunci cand ai pe cineva langa tine. Am invatat ca viata nu se limiteaza la alb si negru, intotdeauna intre cele doua limite, se desfasoara o sumedenie de culori. Am invatat ca oamenii pot fi buni sau rai, te pot ajuta sau te pot distruge, dar mai presus de orice, am invatat ca fiecare dintre noi avem puterea de a trece peste greutatile vietii si de a merge mai departe. Am invatat ca daca vreau sa primesc ceva, trebuie mai intai sa dau.

Unii dintre noi traiesc un vis, visul unei vieti. O viata pe care n-o putem stapani si n-o putem intinde la nesfarsit. Ne-am nascut copii, vom muri copii; la fel de nestiutori, la fel de sensibili, la fel de dornici de afectiune ca in prima zi de viata. Eu sper doar, ca intre un moment si celalalt sa nu fi trait degeaba.

“Daca vrem sa traim intr-o lume mai buna, trebuie sa contribuim la crearea ei” Mahatma Gandhi

Advertisements
 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s