O viata de om… intre cer si pamant

Rulada cu crema de branza si dovleac February 17, 2013

Filed under: Dukan — mercuryanna @ 12:10 am
Tags: , , , , , , ,

Pe lista alimentelor nou incercate de mine se inscrie si dovleacul de placinta. Nu-mi amintesc foarte bine, este posibil sa fi gustat in copilarie dovleac copt dar nu am gatit niciodata cu el pana acum, nici macar varianta simpla la cuptor. Dieta asta imi da o noua perspectiva asupra alimentelor, imi deschide orizonturile si imi starneste curiozitatea. Nu ca nu as fi gasit dovleac pana acum, dar nu m-a tentat niciodata ideea de a cumpara dovleac sa-l coc sau sa fac dulceata ori prajituri cu el. Pentru mine, copil de la tara, dovleacul este pentru animale iar samburii de dovleac pentru oameni🙂. Invartindu-ma intr-o comunitate virtuala deosebita, cu oameni foarte sociabili si comunicativi, mi s-a deschis si mie apetitul pentru noutati in materie culinara. Si cum fetele astea extraordinare ne rasfata privirea (papilele gustative mai greu) cu retete care mai de care, am pornit si eu cu pasi micuti in explorarea colturilor mai tainice ale bucatariei (nu a celei din apartament, evident).

Pentru rulada asta am combinat cateva variante de retete si le-am adaptat dupa bunul meu plac. Reteta este fara tarate de ovaz si este permisa in croaziera – PL. Contine un aliment tolerat – budinca.

2013-02-16 19.54.41

Ingrediente foaie:

– 3 albusuri

– 1 lingura praf de budinca de ciocolata (contine amidon tolerat – portia pe o zi)

– 3 linguri indulcitor praf (eu folosesc Diamant)

– esenta de rom

– 2 galbenusuri

– putina drojdie

Ingrediente crema (cantitati dupa gust):

– 2-3 linguri dovleac de placinta dat pe razatoare si calit cu putina apa, indulcitor si esenta de lamaie (eu am facut o cantitate mai mare si am pus-o la borcan sa am de unde sa iau cand imi trebuie)

– 3-4 linguri branza proaspata de vaci 0% (eu am vrut o crema cu mai mult gust de branza si aroma doar de dovleac)

– scortisoara dupa preferinta

– indulcitor dupa gust

Preparare:

Se bat albusurile spuma dupa care se adauga ingredientele pe rand (nu prea puteti toate odata oricum ca nu aveti atatea maini :P) si se mixeaza in continuare. Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara (de silicon folosesc eu), se intinde bine sa acopere fundul tavii si se da la cuptor (la foc mediu am dat eu, n-as stii sa spun cate grade pentru ca este cuptor de aragaz de-ala vechi, pe gaz). In timp ce se urmareste coacerea foii, se poate pregati crema amestecand ingredientele dupa gust.

Cand este coapta foaia, se scoate si se ruleaza intr-o foaie de hartie de copt sau folie de plastic alimentara daca se racoreste putin. Se lasa la racit, timp in care puteti bea un ceai negru cu lapte cum am facut eu🙂.

Asamblarea este foarte simpla, se desface foaia, se unge cu crema si se ruleaza foaia inapoi (aveti grija sa nu rulati si hartia sau folia de data asta). Eu am invelit la final rulada in folie de plastic si am strans-o putin sa se lipeasca bine dupa care am dat-o la rece vreo ora. Mai mult nu am rezistat🙂.

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s