Rulado-tort sau torto-rulada

O adaptare dupa ideea unei retete nedukan pe care am experimentat-o de doua ori pentru a ma asigura ca este realizabila. Aspectul este detaliul care m-a cucerit in mod special, umplutura acesteia putand varia dupa gusturile voastre. Mai jos regasiti ingredientele alese de mine precum si modul ingenios de asamblare care nu-mi apartine :).

Reteta este pentru croaziera deoarece contine 2 tolerate. Portia de tarate continuta este pentru 3 zile.

This slideshow requires JavaScript.

Ingrediente blat:

– 6 linguri tarate macinate (3 pentru fiecare blat)

– 4 oua (2 pentru fiecare blat)

– 4 linguri indulcitor (2 pentru fiecare blat)

– 2 linguri de lapte (1 pentru fiecare blat)

– praf de copt

– 1 lingura cafea ness (pentru blatul maro)

 

Ingrediente umplutura:

– 300 – 400 gr branza

– indulcitor dupa gust

– lapte pentru subtiat daca este nevoie

– esente dupa gust

– 1 lingura cacao pentru crema maro

 

Ingrediente decor:

– 1 praf budinca de caramel (stilla am folosit eu pentru ca nu contine zahar)

– 300 ml lapte

– indulcitor

 

Preparare:

Am pregatit pe rand blaturile. Pentru blatul alb am batut 2 albusuri spuma iar separat am amestecat 2 galbenusuri cu 3 linguri de tarate macinate, 2 linguri de indulcitor, praf de copt stins cu otet si 1 lingura de lapte. Am amestecat usor cele doua compozitii am intins totul in tava de silicon apoi le-am dat la cuptor la foc mic. Pentru blatul maro am procedat la fel, adaugand la compozitia cu galbenusuri 1 lingura de ness.

Pentru crema, am mixat branza cu indulcitor, lapte si esenta, am impartit compozitia iar intr-o jumatate am adaugat lingura de cacao si am omogenizat bine.

Dupa ce s-au copt blaturile, le-am taiat in fasii (eu am taiat in 4 fiecare blat pe lungime) si le-am uns cu crema de culoarea blatului: crema alba pentru blatul alb, crema cu cacao pentru blatul maro.

Am inceput asamblarea ruland pe verticala cate o fasie in continuarea celeilalte. Eu le-am rupt unde era cazul pentru a nu se suprapune blaturile de aceeasi culoare. Tortuletul astfel obtinut va arata ca o rulada mare si se poate insiropa ulterior dupa preferinta, lucru pe care nu l-am facut de data asta de teama sa nu se prabuseasca ulterior :).

Deasupra am ornat cu o budinca facuta dupa reteta de pe ambalaj, cu mai putin lapte bineinteles pentru a evita sa curga.

Sper sa va placa !

4 Comments

  1. sunt sigura de asta!!! dar problema e mai naspa cand nu ai destula ambitie si nu prea i-ti permite programu… zilnic… šŸ™‚ šŸ™‚ šŸ™‚

Leave a reply to ana Cancel reply