O viata de om… intre cer si pamant

Prajitura cu buline March 24, 2013

Filed under: Dukan — mercuryanna @ 5:59 pm
Tags: , , , , , , ,

Ma rog… buline trebuiau sa fie, poate data viitoare. Deocamdata ma multumesc cu o prajitura cu pete :)). O idee simpatica menita sa schimbe gustul vesnicelor prajituri cu branza care ne intovarasesc dieta dar si sa impresioneze prin aspect. Poate voi sunteti mai norocoase si va iese mai bine. O sa revin cu un update cand o refac, in speranta ca rezultatul estetic va fi unul mai grozav. Deocamdata nu mai pot astepta si va impartasesc cu drag “creatia” mea.

Desertul contine 2 tolerate (lapte praf si cacao) si poate fi consumat in croaziera in 2 zile sau de catre 2 persoane. Nu contine tarate!

2013-03-24 15.30.182013-03-24 15.30.27

 

 

 

 

 

 

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ingrediente “guguloaie”:

– 6 linguri lapte praf

– 4 lingurite cacao

– 2 linguri indulcitor praf

– 2 galbenusuri

– 1 lingura iaurt

Ingrediente blat:

– 3 albusuri

– 2 galbenusuri

– 1 lingura ness

– 2 linguri indulcitor praf

– putin praf de copt stins cu otet

Ingrediente crema:

– cca 300 g branza (vrac am folosit eu)

– 3-4 linguri de iaurt (eu le-am pus dupa ochi sa iasa crema putin mai lichida, nu tare)

– indulcitor dupa gust

– 2 oua

– esenta de vanilie

Preparare:

Am pregatit compozitia pentru guguloaie dupa o reteta de trufe preluata, amestecand toate ingredientele bine de tot si punand compozitia in frigider pentru cateva ore ca sa se ingroase mai bine.

Am pregatit blatul. Am batut albusurile spuma dupa care am incorporat galbenusurile amestecate in prealabil cu indulcitorul, esenta, nessul si praful de copt. Am turnat compozitia in tava de tort (cu fund detasabil) si am dat la cuptorul incalzit la foc mediu spre minim.

Pana s-a copt blatul, am amestecat ingredientele pentru crema. Le puteti mixa sa iasa mai spumoasa compozitia, eu le-am amestecat bine cu lingura ca n-am mai avut chef de mixer. Cand s-a copt blatul pe jumatate, am scos tava, am lasat cateva minute sa se racoreasca dupa care am turnat crema de branza, am nivelat si am infipt mici guguloaie de crema de ciocolata la voia intamplarii. Ma rog, eu am incercat sa le asez cat de cat ordonat dar s-au topit si s-au  asezat cum au vrut ele :)). Am dat din nou la cuptor, cu emotii sa nu se arda blatul, acesta fiind deja semicopt. Din fericire, probabil din cauza zerului din branzica si iaurt, acesta s-a insiropat frumos iar rezultatul final este mai gustos decat pare. Combinatia asta de branza cu ciocolata mi se pare fantastica.

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s