O viata de om… intre cer si pamant

Papanasi fierti April 14, 2013

Filed under: Dukan — mercuryanna @ 5:04 pm
Tags: , , , , , , , ,

Avand in vedere faptul ca nu am gatit niciodata papanasi, nici fierti nici prajiti, aceasta reteta vine ca o confirmare, inca o data, a faptului ca Dukan ma reinvata sa gatesc🙂. Reteta este simpla, adaptata dupa cateva versiuni de papanasi fierti nedukan si adusa spre studiu si experimentare colegilor de “suferinta”. Sper sa va placa!

Reteta poate fi consumata inca din atac daca se prepara fara taratele de grau! Portia este pentru doua zile sau doua persoane! Contine tarate! Contine un tolerat – tarate de grau!

2013-04-14 15.31.31 2013-04-14 15.32.48

_________________________________________________________________________________________________________________

Ingrediente:

– 4 linguri tarate ovaz putin rasnite (3 linguri pentru atac)

– 2 linguri tarate grau (se poate si fara, pentru atac)

– cca 150 branza (vrac am folosit eu)

– 1/2 ou (l-am batut si am adaugat dupa ochi)

– 1 lingura indulcitor

– esenta butter-vanilla

Preparare:

Am amestecat toate ingredientele, oul batut adaugandu-l dupa ochi cum spuneam mai sus pentru a obtine o compozitie umeda dar modelabila. Este esential sa nu curga pentru a putea forma bulete de papanasi cu mana. Am pus o oala cu apa la fiert iar cand a dat in clocot am dat focul la mic si am format galuste micute (eu le-am facut cam de dimensiunea bomboanelor Raffaello, putin mai mari) pe care le-am pus in oala la fiert. Cand s-au ridicat de pe fundul oalei, i-am scos cu paleta si i-am servit cu dulceata de goji.

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s