O viata de om… intre cer si pamant

V-a fost dor de mine? January 21, 2014

Nu, n-am reinceput dieta :). De fapt mai am o saptamana de consolidare iar rezultatele sunt mai mult decat multumitoare… 21 de kg in minus fata de acum aproximativ un an (rezultat obtinut la finalul lunii iunie si consolidat pana in prezent). N-a fost o dieta chinuitoare, nu mi-a adus prejudicii de natura medicala, nici de alta natura exceptand latura financiara.

Dieta Dukan (sunt convinsa ca si altele) este probabil mai costisitore decat alimentatia noastra uzuala (cel putin a unora dintre noi). Carnea, pestele, branzeturile sunt cu siguranta mai scumpe decat cartofii, pastele sau orezul cu care suntem atat de obisnuiti sa incropim hrana zilnica si rapida dar care, la un consum exagerat si un metabolism lenes, au un aport destul de mare la surplusul de kilograme cu care multi dintre noi ne confruntam. O alta latura a problemei financiare o reprezinta imbracaminte si uneori chiar si incaltamintea. La un minus de 20-30-40 de kg, fiecare dintre noi trebuie sa-si schimbe garderoba sau macar sa-si duca la stramtat hainutele care permit acest lucru. Referitor la incaltaminte, da, sunt destule cazuri in care pierderea masiva in greutate aduce cu sine un numar mai mic la incaltaminte, sau macar  jumatate de numar :).

Un aspect important pe care trebuie sa-l ia in considerare o persoana care vrea sa tina dieta Dukan, este un minim de efort si de timp dedicate bucatariei. Preparatele din comert, nu indeplinesc conditiile pentru a putea fi consumate in dieta, in cel mai bun caz pot fi consumate preparatele  la gratar sau salatele (fara dressing, fara branza, fara masline :D). Gustarile din comert sunt limitate la iaurturi degresate sau la produse Dukan (aparute de ceva vreme si in Romania dar cam de scumpe pentru un buget mediu). In dieta asta trebuie sa gatesti! Mai mult, mai putin, mai simplu, mai elaborat, asta tine de fiecare dintre noi, de noi si de ambitia pe care o avem sa ne atingem scopul.

Dupa un an de dieta, uitandu-ma in urma, ma mir si eu de ambitia si determinarea cu care am traversat aceast perioada, dar asta nu face decat sa-mi dea mai multa incredere in fortele proprii :). Concluzia mea: “când îţi doreşti ceva cu adevărat, tot Universul conspiră pentru îndeplinirea visului tău. (Paulo Coelho)”

Pauza de pe acest blog se datoreaza unui nou proiect al meu despre care puteti vedea mai multe aici.

Celor care isi doresc o schimbare de aceasta natura in viata lor, le doresc sa-si indeplineasca visul si neaparat sa se documenteze bine si din surse cat mai sigure inainte de a incepe orice fel de dieta.

before-after-body-wrap

Advertisements
 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s