O viata de om… intre cer si pamant

Inghetata sandwich Dukan October 18, 2014

Filed under: Dukan — mercuryanna @ 7:22 pm
Tags: , , ,

A trecut vara si n-am apucat sa va prezint ultima mea nazbatie in materie de inghetata Dukan🙂, Din fericire o putem consuma si iarna la adapostul caldurii emanate de caloriferele din dotarea locuintelor noastre.

Poate fi consumata in limita toleratelor incepand din croaziera! Contine tolerate: tarate de grau si cacao! Contine lapte praf!

inghetata sandwich dukan 002 inghetata sandvich dukan 012

________________________________________________________________________________________________________________

Inainte de toate, trebuie sa va aduc la cunostinta ca pentru desertul asta, am folosit o alta reteta de inghetata decat cea pe care o faceam in mod obisnuit, respectiv una fara oua, fara fierbere, cu foarte putin lapte. De asemenea, foaia care inveleste inghetata este improvizata, in lipsa cuptorului. Probabil ca puteti foarte bine sa folositi o foaie coapta in cuptor.

Sa trec repede la descrierea pe scurt a procedeului:

Ingrediente foaie blat:

– 3 oua + 1 albus (eu am avut albusul ramas de la altceva)

– 4 linguri tarate ovaz

– 4 linguri tarate grau

– 1/2 lingurita praf de copt

– 4 linguri indulcitor (eu folosesc Clio praf)

Preparare foaie blat:

Am batut bine ouale cu o furculita, am adaugat taratele, indulcitorul si praful de copt, putin lapte daca este prea uscata compozitia, am omogenizat si am lasat compozitia sa stea in timp ce am pornit grill-ul electric sa se incinga🙂. Am un grill 3 in 1 foarte util, face sandwichuri, gratare si paine prajita iar in cazul de fata… blatulete. Cand s-a incins grillul, am pus jumatate din compozitie pe gril si am intins-o putin ca aibe o forma cat de cat dreptunghiulara, l-am lasat putin dupa care am inchis  capacul si intr-un minut maxim, aveam prima foaie gata. Am procedat la fel pentru a doua foaie, le-am lasat la racit pe servete de bucatarie si am trecut la umplutura.

Ingrediente inghetata:

– 450 gr branza degresata (vrac de Kaufland am avut eu)

– 6 linguri de lapte praf degresat

– 6 lingurite de cacao (puteti incerca sa inlocuiti o parte din cacao cu cafea ness daca va place, mie mi-a venit prea tarziu ideea si nu stiu daca are acelasi rol ca si cacaoa in cazul asta)

– indulcitor dupa gust (eu am pus vreo 5-6 linguri)

– esenta de rom daca doriti, dupa gust

– 50-100 ml lapte degresat pentru subtierea compozitiei

Preparare inghetata:

Puneti toate ingredientele in vasul mixerului vertical (sau intr-un bol) avand grija sa puneti ingrediente umede deasupra (eu le-am pus in straturi: branza, prafuri, branza, lapte). Detaliul asta este important daca doriti sa nu ninga in bucataria voastra =)). Dati drumul la mixerul vertical si lasati-l sa-si faca treaba sau ajutati-l in functie de ce model este. Compozitia trebuie sa fie cremoasa dar sa nu curga prea tare. Nu e capat de lume daca este prea lichida, singurul risc este sa faca vreo cateva ace de gheata la congelator, nimic altceva. Avantajul acestei retete de inghetata este ca puteti s-o mutati fara grija in frigider cu ceva vreme inainte s-o consumati si se va face pufoasa pe masura ce se dezgheata, nu se topeste, nu se face lichida (depinde si de cat de mult lapte puneti la inceput).

Acestea fiind spuse, asamblati intr-o caserola inghetata (eu am avut una aproape perfecta pentru dimensiunea foilor) punand prima foaie peste care adaugati compozitia de inghetata si acoperiti cu a doua foaie. Congelati, apoi scoateti si taiati in ce forma vreti (eu nu am fost prea artistica, eram doar foarte nerabdatoare sa mananc din ea). Celelalte bucati le puteti pastra fie in caserola fie intr-o punga.

Pentru dimensiunea foilor mele, puteam sa folosesc o cantitate mai mica din cea rezultata dar eu nu mai aveam loc de alt recipient cu inghetata in congelator.

Sa tineti cont de continutul de tolerate si de tarate, este necesar sa va completati ratia zilnica de tarate!

Sa va fie de bine si sa nu faceti “rosu in gat” de la prea multa inghetata!

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s